fredag 30 januari 2009

Vitt och lantligt

Det är fint med vitt! Vita väggar, golv, tak och möbler. Men det kan vara svårt att bestämma sig för vilken nyans. Jag har hört att om man har en vit soffa och vill ha vita väggar, så ska väggarna vara i en mörkare nyans än soffan för att den inte ska se smutsig ut. Tja...det låter väl rimligt kanske? Eller?

På den här bilden ser det ut som om väggfärgen är bruten i rosa. Kanske bara är på fotot, men det ser gulligt ut. De vita detaljerna kommer fram på ett annat sätt. Men vill man ha rosa och pastell året runt? Njaaa...
En fin skrivhörna...

Fint med saker som bryter av...


Jag gillar de här lamporna över diskhon. Och jag gillar diskhon i porslin!
(Alla bilder från landstil)
Att fundera över lantlig inredning är ett huvudbryderi, men ett kärt sådant. Man samlar bilder överallt och förhoppningsvis bestämmer man sig tillslut vad man tycker bäst om. Efter att ha kommit i kontakt med alla dessa fina bloggar, har jag ändrat tycke och smak flera gånger om. Det jag aldrig hade kunnat tänka mig innan, är helt plötsligt godis i mina ögon! Något som ser malplacerat ut i en miljö, kan lyfta ett helt rum i en annan...
Idag är det fredag och jag har inga särskilda planer för helgen, mer än att försöka krya på mig och bli helt frisk från den envisa och totalt uttröttande förkylningen en gång för alla. Ikväll blir det någon form av potatisgratäng. Jag ääääälskar potatisgratäng!!! Med lök, vitlök, morötter, tomat, ost och kanske skinka eller kassler så blir det riktig kalasmat.
Eftersom jag bara äter fågel och fisk blir det skinka från kyckling eller kalkon. Smakar precis lika gott, men är inte lika svårsmält och tungt.
Önskar alla en riktigt trevlig helg!
Vila, koppla av och Må Gott!
Kram Anette

10 kommentarer:

Cazandra sa...

Hejsan!
Tack för tipsen, ska gå in där och kolla! Nej mest nöje faktiskt :) Där vi bor händer det inte så mycket kul så det är skönt att åka iväg ibland - och Göteborg är så mysigt i mina ögon! Sen så har min sambo en kusin där som nyss har fått barn så dit måste vi ju också en sväng!

Blev riktigt hungrig nu när jag läste om din potatisgratäng, den lät jättegod!

Hoppas du får en riktigt trevlig helg!
Kram C

Lallis - liv och leverne sa...

Helt underbara bilder!
Och jag älskar också potatisgratäng. Mycket:)
Ha en fin kväll.
kram Lallis

Jenny Oak Fae sa...

Den hemsidan har så otroligt vackra bilder...

: )

Här köper jag papper:

http://myworld.ebay.co.uk/signalinkjet/

Här hittar du CLV-bilden:
http://2.bp.blogspot.com/_P0NWosMdiu4/SPrgHOYx-RI/AAAAAAAADN8/cmGwCpHtUnk/s1600-h/CLV.jpg

Här hittar du Aliment Complet:
http://3.bp.blogspot.com/_P0NWosMdiu4/SPjgpJEgH6I/AAAAAAAADNU/m3BN77z3QEw/s1600-h/kudde.jpg

KRAM, Jenny

<3

Evas sida sa...

Hej! Första gången jag är inne och läser hos dig. Hoppas du kryar på dig, det är inte konstigt att man blir förkyld i detta upp och ner väder. Ha det gott/Eva

In my house sa...

Hejjjjjjj,,, hoppas att du mår bättre!!!! Grrr, har haft en massa saker, så jag har inte hunnit kika runt!!!! Urfina bilder du visar... Vi ha vatt på IKEA, idag känner mig mör och trött!!!!!

- Du vet allt kul jag berättade om,,, "frissan" m,m. Blir kanske inget! känner mig väldigt nere, och är riktigt kass nu igen!!!! =( vi få se!!! möten, telefonsamtal och skit väntar i veckan,,, Grrr! *hatar* Nääää, jag ä sååå trött, ska släpa mig till sängen nu!

puss å kram j

Katta sa...

Pasteller till vitt tycker jag är underbart på våren men på hösten säger jag som du njaää.Har aldrig tänkt på det med nyanserna mellan soffan och väggen om de är vita men det var intressant. Vi har en färg på vår vit-vägg i vardagsrummet som i vissa sken ger en svagt beigrosa ton vilket gör att de ger lite värme i rummet.Ha en bra vecka, kram Katta

Anonym sa...

Tänk att inte ens vitt är bara vitt...jag kör en enkel linje...köper samma vita färgburk hela tiden och den är kanon...vitt och rosa skulle inte funka hos mig...väljer just vitt för att vid olika årstider byta accentfärg. Nä, om man skulle ta och laga till lite potatisgratäng...blev helt klart inspirerade!
Kram,
Bella

millandante sa...

Åh vilka härliga bilder du bjuder på! Tack för dina fina ord inne hos mig som gjorde att jag hittade hit...
Ja bloggandet har lärt mig att vitt och vitt inte behöver vara samma sak... och detta lät ju som en bra regel att hålla sig till!
Så nostalgisk jag blev när jag såg bokmärkena i böckerna...
Ha det så gott!
Jag återkommer...
Kram

Annika i Gamla Stan sa...

Visst är det roligt att göra research, när man håller på att stilplanera! Jag hyr fn en kolonistuga av ett par som bor utomlands, men räknar med egen stuga om ca 2 år, och där ska temat bli "Colonie de Provence". Klipper ut bilder på lavendelhäckar, vackra träd med kullersten under och rostiga utemöbler...samlar allt i en rosa pärm och de första bilderna känns redan trista, nya idéer har hunnit växa fram....Sen ser jag ju för min inre syn Tomas och Símon komma sättande och förvandla stugan till ett mini-stenslott med zinkbadkar och madonnastayer i full storlek, och ett stort träbord i mörkt trä med gjotjärns stolar runt! Så visst är drömmandet halva (eller tom 75%) av nöjet!

Och du.....om du bara visste vad som finns i mina strutar... ;-)

Jenny Oak Fae sa...

Vad kul att du gillade bilderna på rosorna, jag ska lägga in ännu fler..!

Också kul att jag kan inspirera lite, själv så är jag inte så kreativ just nu.

KRAM, Jenny

<3