onsdag 1 juli 2009

Högsommar!



Juli...högsommar...smaka på ordet - H Ö G S O M M A R...
Visst är det ljuvligt?! Men samtidigt en smula bitterljuvt för mig. Jag känner alltid att jag inte tog tillvara ordentligt på försommaren - F Ö R S O M M A R... utan liksom bara satt med på det där skenande tåget. Tåget som gjorde ett kort stopp vid hållplatsen HÖGSOMMAR och sen rusade vidare rakt in i hösten. Varje år så tänker jag att nästa år - då ska jag minsann inte missa ett enda körsbärsträ i blom!
Och nu är det alltså 1 juli. Redan. Hjälp! Eller...äh...nu passar jag på att njuta allt jag kan de här varma ljuvligt överjordiska sommardagarna istället. Jag kliver av tåget som snällt får vänta tills det är dags att fortsätta färden. Så jag sitter länge på kvällarna och zippar på en liten sommardrink bestående av en skvätt vitt vin, sprite, citron- och limeskivor. Aaaahhh så gott!
På morgnarna går jag upp tidigt, smyger ut på altanen med täcke och lägger mig på madrassen jag lagt in i blommigt påslakan och somnar om, medans de milda morgonvindarna sakta smeker min kind.
Så småningom vaknar jag av att solen närmar sig och kittlar mina fötter. Då masar jag mig upp och sätter mig i korgstolen med en kopp te. Sen läser jag några sidor om existentiell psykologi. Och inser ännu mer hur viktigt det är att ta vara på livets goda stunder.

Ha en härlig dag och må riktigt gott!
Kram Anette