fredag 26 juni 2009

The way you make me feel



Min stora ungdomsidol och -kärlek som sjungit smäktande ballader rakt in i mina öron och fått mig att rocka loss som en skållad råtta på dansgolven, har gått ur tiden.
Ojojoj vilka minnen...

Billy Jean - fanns på en av mina första skivor och jag satt med hörlurarna och njööööööt av varje "AAOOO". Sedan till folkparken och svänga för fullt på de nyrakade.

Dirty Diana - jag hade uppsatt hår och dansade med en vacker yngling från Södertälje. Han log och jag drunknade i hans ögon. Med en grace som bara en tonåring kan uppbåda lossade jag på hårspännet och skakade ut mina lockar (hade säkert permanentat på den tiden) och log tillbaka. Jag var världens lyckligaste! ...ända tills en från ingenstans uppdykande flickvän gav mig en mördande blick och drog iväg med honom... Aj då...

Thriller - hade gett vad som helst för att få byta plats med bruden som var med i den där videon! Jacko som vampyr - so what? Inga problem! Tonårskärlekens rosaskimrande glasögon censurerar samtliga huggtänder.

Men vad hände sen egentligen??? Från den lilla söta pojken med den stora talangen till alla de mer eller mindre fantastiska rykten som ständigt cirkulerade. Säga vad man vill, tro vad man vill...han kommer alltid vara en av musikvärldens starkast lysande stjärnor. Och mitt hjärta kommer alltid bulta ett extra slag varje gång jag hör låtarna från förr.

Min dotter har även hon blivit ett stort fan av honom - till mammas stora glädje förstås. Samma musiksmak är mycket praktiskt när man inte har oceaner av kvadratmetrar att fly undan på. När jag kom hem från morgonpromenaden med vovven, hade hon tänt ett ljus och satt upp en bild av den unga herr Jackson. Gulligt värre! Och den tonårsnostalgiska modern var inte sen att haka på, så arrangemanget utökades med en nyklippt ros från trädgården, samt ett litet kors runt ljuset. Till tonerna av Blame it on the boogie.


tisdag 23 juni 2009

I´m back!!!

...med en sammanfattning av vad som hänt sen sist. :-) JÄKLAR I MIN LILLA LÅDDA vad tiden sprungit iväg. Jag förstår bara inte detta. Hur kan vi redan ha passerat midsommar? Jag har bombis blivit haffad av ett flygande tefat och förlorat en massa veckor!


VALBORG
Tillbringades i Värmland.

SVENSKA FLAGGANS DAG/NATIONALDAGEN
Njöt av en go dag hemma. Kollade på tv.


MIDSOMMAR
Skulle åkt till Värmland, men bilen rasade. Så det fick bli ett improviserat firande hemma.


Ja ni ser ju själva, det har inte hänt så mycket. Datorn har rasat ytterligare och sjunger väl på absolut sista refrengen nu. Laddaren till mobilen har rasat och man får stå och lirka med sladden i evigheter för att det ska bli lite ström i apparaten. JAG har också rasat - dock inte i vikt, vilket hade varit ytterst önskvärt såhär i bikinitider. ;-)


Vill tacka för alla era goa kommentarer!!! Ska svara på varenda en för jag har saknat er under min "bloggskolk". :-D


För ett tag sedan fick jag "tändsticksdille". Jag brukar spara fina bilder som jag hittar på nätet i en pysselmapp. Jag valde ut några och kopierade upp dessa i tändsticksaskstorlek och sen klistrade jag dessa på alla tändsticksaskar jag hittade. Några har jag hittat på sajter med gratis vintagebilder som tex http://hubpages.com/hub/vintage-flowers och http://vintageholidaycrafts.com/. Men jag tog även ett fint foto på min dotter och klistrade på ena sidan av en tändsticksask. På den andra klistrade jag en bild på en av hennes idoler. Gissa om det blev uppskattat! :-D


Nu är det sommar på riktigt här i Göteborg. Solen skiner från en molnfri himmel och det är VARMT och GOTT! Jag tittar mig omkring härhemma och inser att dammtrasan har haft semester alldeles för länge nu. Men vem tusan vill lägga ner tid på att städa i det här vädret? Därför kommer jag ägna kvällen åt att "sommarstyla" huset. Jag kommer ta bort allt onödigt småplotter och bara låta några enstaka saker stå framme. Så nästa gång jag låter dammtrasan göra skäl för husrum så är det bara "LYFT, SWISCH, KLART" som gäller!




FÖRE:






EFTER:

???? Vi får se... :-)


Ha en riktigt go kväll!

Kram Anette